V žrelu pekla (Drag Me to Hell), 2009

Popolna grozljivka. Ocena: 5 od 5. Komična grozljivka.

Režija: Sam Raimi

Igrajo: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer.

Grozljivke so prepogosto slabo posneti filmi z nedodelanimi liki in šibko zgodbo, ki bodisi izrabljajo poceni kinematografske trike za (lažno) dvigovanje napetosti, bodisi podpovprečne posebne učinke za stopnjevanje ogabnosti. Le redki filmi iz žanra uspejo preseči te sicer nizke standarde, morda eden na leto, a V žrelu pekla je tako dodelan film, da se ga ne bi sramoval niti Alfred Hitchcock, ki je prvi postavil grozljivke med filme visokega formata.

Zgodba je hkrati klasična in sodobna – bančna uslužbenka Christine, sicer dobro dekle, ki pa si želi napredovanja, noče podaljšati izplačila hipoteke stari ciganki, zato se ji ta maščuje in nanjo položi prekletstvo. V treh dneh bo zloben demon Christine odvlekel v pekel. Pred tem pa jo bo še dodobra prestrašil in povzročil popolno zmedo v njenem življenju.

Režiser Sam Raimi je najbolj znan po treh Spider-manih, vendar pa je kariero začel s serijo grozljivk The Evil Dead, s katero je pokazal talent za združevanje groze in komedije. Slednje ne manjka tudi v V žrelu pekla, pri čemer mu pogosto dejansko uspe najti komične elemente v kombinaciji s popolnim pretiravanjem z ogabnimi scenami, ki so le korak od tega, da bi uničile film. Običajna reakcija mnogih gledalcev je pristno kričanje pomešano s smehom, kar je dodaten “posebni učinek” filma, ki še pripomore k uživanju ob ogledu.

Še napovednik:

Prvič objavljeno v Vikendu

Leave A Comment